HírekKirándulás a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikum Tankertészetébe

2022.09.30, 12:06

Iskolánk 4.a osztálya szeptember 29-én kirándulást tett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikum Tankertészetébe. Tanulóink itt természetes körülmények között tapasztalhatták meg mindazt, amiről Környezetismeret órán tanulnak. Megnéztük a fólia sátrakat, ahol különböző fajta paprikát, paradicsomot, padlizsánt termesztenek. Megismerhettek és megkóstolhattak több fűszernövényt( menta, zsálya, snidling, oregano, citromfű) . Paradicsom palántát ültettek, majd a még zsenge káposztafélékkel tele ültetvényben adhattak számot eddigi tudásukról. A nagy séta után finom palacsintával, pogácsával leptek meg vendéglátóink, amit finom szörppel öblíthettünk le. Egy kis zöldség kvíz után még szilvát is kaptak a helyes válaszokért. A délután végén jött a legizgalmasabb, traktortúra az almafák között! Kis csapatunk kellemesen elfáradva, sok élménnyel és szép almákkal a táskájukban tért haza. Köszönjük a meghívást és a szuper délutánt Gyökös Zsuzsa tanárnőnek!

 


„MOZGÁSBAN A MEGYE” – SOK AJÁNDÉKKAL

2022.09.30, 09:55

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat projektje tette lehetővé azt, hogy iskolánkban 2022.09.29-én megrendezésre kerüljön a „MOZGÁSBAN A MEGYE” ügyességi csapatverseny. A diákok 8 fős csapatai mérkőztek meg egymással. A vetélkedő végén pedig értékes jutalmakban (Adidas póló, hátizsák, labda) részesültek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bulcsu László a megyei közgyűlés alelnöke is. Köszönet a HB Megyei Önkormányzatnak és iskolánk testnevelőinek! Az eredmények a következők: 1. helyezett csapat tagjai: Józsa Kristóf (5.a), Gáti Janka (5.a), Müller Bálint (6.a), Frank Hanna (6.a), Hoszpodár Péter (7.a), Ékes Johanna (7.a), Nagy Botond (8.a) és Lakatos Léna (8.a). 2. helyezett csapat tagjai: Bundik Ádám (5.b), Balázs Natasa (5.b), Incze Gergő (6.b), Nagy Emese (6.b), Domokos Zalán (7.a), Varga Lia (7.a), Juhász Tamás (8.b) és Machán Míra (8.b). 3. helyezett csapat tagjai: Sólyom Ádám (5.a), Erdei Dominika (5.b), Nagy Zsombor (6.a), Patyán Dóra (6.b), Nyújtó László (7.b), Nagy Boglárka (7.a), Juhász Dávid (8.b) és Nemes Mirtill (8.b).

 


Sinka István születésének 125.évfordulója

2022.09.28, 09:52

Sinka István születésének 125.évfordulója

2022.szeptember 23-án (pénteken) a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola 4.a és 4.b osztályos tanulói Sinka István születésének 125.évfordulójának alkalmával a Szent István téren csatlakoztak a felolvasó délelőtthöz. Sinka István verseit, műveit olvasták fel ezen az eseményen, melyet a Kádár Vitéz lovasszobor megkoszorúzásával zártak.

Köszönjük a lehetőséget!

 


Szuperjó szerda

2022.09.19, 13:54

2022. szeptember 14-én még délután 4 órakor is gyerekzsivajtól volt hangos iskolánk aulája. A játékos kedvű gyerekek szüleikkel együtt egy különleges programon:

nyitott kapus MESETÚRÁN vehettek részt.

Az egybegyűltek megtudták, hogy Óperencia királya elvesztette kincsesládájának kulcsait. Mind a négyet! Arra kértük a vándorlegényeket és leányokat, hogy járják végig a nyilak mentén az iskolát, állják ki az útjukba eső próbákat, gyűjtsék össze a kulcsdarabkákat, hogy a végén feltáruljon a kincsesláda titka!

Mielőtt a vándorok elindultak volna szerencsét próbálni, kaptak egy-egy tarisznyát, s egy hamuba sült pogácsát, hogy legyen elég erejük a próbatételek során.

Kriszti néni állomásán, az ÜGYES KEZEK MŰHELYÉBEN szerencsét hozó marokkövet készítettek.

Zita néni MESEBOLTJÁBA az óriás építőkockákból kirakott vár átjáróján keresztül lehetett bejutni. Meseszereplők, kesztyűbábok kerültek ki a takaró alól.

Innen az emeletre vezettek a nyilak. A lépcsőfordulóban a BÁTORSÁG VIZÉBŐL kortyolhattak a megfáradt vándorok. Majd új erőre kapva csakis a kijelölt kockákra lépve átkeltek a mindent elnyelő MOCSÁRON.

Így jutottak el a MESERÉTRE Ildi nénihez. Itt a királylány elszakadt gyöngysorához tartozó gyöngyöket keresték meg és fűzték fel a vándorok a kapott minta szerint.

Innen kilépve egy sűrű FONALBOZÓTOS állta útjukat. Mindenkinek át kellett verekednie magát a rengetegen úgy, hogy a bozót nyugalmát őrző csengők egyike se szólaljon meg.

Szerencsésen megérkezett mindenki Edit nénihez a SZÁMÍTÓGÉPEK ERDEJÉBE. Mesekirakó darabjait illeszthették össze.

Ezt a próbát is sikeresen teljesítette mindenki, és megszerezte az utolsó kulcsdarabkát is.

Az aulában együtt kiraktuk a kulcsokat, nyomban igazi kulcsra változtak! ÉS! Feltárulhatott a kincsesláda.

Hogy mit rejtett?

Oklevelet minden résztvevőnek bátorságáért és kitartásáért.

Csillogó csokipénzt, hogy kézzelfogható kincs is legyen.

A legnagyobb kincs azonban szemmel láthatatlan: ez pedig az együtt játszás öröme.

 

Mi jól éreztük magunkat! És ti?

Várunk benneteket máskor is! Mert tök jó az iskola!

 


Történelem képekben

2022.09.14, 10:09

A 2021/2022-es tanév  néhány történelmi szorgalmi feladata a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában Körtvélyesiné Bokross Eszter tanárnő óráin.

 


PAPÍRGYŰJTÉS

2022.09.13, 15:11

Kedves Diákok és Szülők!
 
A papírgyűjtés 2022.10.06-án lesz 7.00-16-ig a József Attila iskola hátsó parkolójában.
 

MESETÚRA

2022.09.02, 15:48