A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Nemzeti Tehetség Programáltal kiírt„A magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás megőrzését célzó tehetséggondozó programok támogatása” című, NTP-ATP-20-0019 kódszámú pályázat keretében „Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós” elnevezésű program megvalósítására a Miniszterelnökség mint Támogató Szervezet 

1 000 000 Ft összeget biztosít. Célunk a szóbeli és írásbeli választékos kifejezésmód gazdagításával, az anyanyelvi műveltség, a megismerő képességek, a digitális kompetencia és a kritikus gondolkodás fejlesztése.

Az intézmény negyedik osztályos tanulói decemberi és januári programjainkon a bemutatkozási illemszabályok gyakorlása után kutatómunkát végeztek az Adventhez kapcsolódó népszokásokról, amelyekből kisfilmet állítottak össze. A gyerekek könyvbemutatót tartottak egymásnak, amelyben beszámoltak kedvenc meséjükről, olvasmányaikról, hogy ezzel felkeltsék társaik érdeklődését is. Egy mesetúrán Vezendyné Borbély Margit a könyvtárhasználat módjával ismertette meg őket, és az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet. Múzeumpedagógiai foglalkozásokon kipróbálhatták a lúdtollal írást, és nemezből angyalkát készítettek. A magyar kultúra napjának megünneplése alkalmából tablót és powerpointos bemutatót készítettek. Nagy élményt nyújtott a Kocsis Csaba íróval való találkozás, aki bemutatta legújabb verses köteteit; a „Kiskutya a sötétben”, a Megrajzolom az ebédet” és az „Apák napja” címmel. Beszélt azok elkészítésének körülményeiről, saját iskolai élményeiről, majd jókedvű, közös énekléssel zárta le a délutánt.