Hírek



Kézilabda körzeti döntő

2024.01.26, 14:00

1. helyezett: 3.korcsoportos lány.
2. helyezett: 3.korcsoportos fiú.


22 DIÁKUNK 27 ÉRMET NYERT AZ ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA VÁROSI-KÖRZETI DÖNTŐJÉN

2024.01.25, 21:07

Iskolánk indította a városból a legtöbb tanulót az úszás diákolimpia városi-körzeti döntőjén. Tanulóink nagyon szépen helyt álltak, sok szép eredményeket értek el mell-, gyors- és hátúszásban is. Szüleikkel együtt mi is nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívből gratulálunk.

2 aranyat ért el Gáti Janka 6.A, Gut Gellért 4.A, és Tóth Zoltán 6.B.

Aranyérmes lett még Incze Ágnes 7.A, Sorbán Zsombor 5.B és Vincze Hanna 7.A.

2 ezüstöt szerzett Józsa Ákos 4.B és Tütös Alexandra 6.A.

Ezüstös lett még Fényi Nimród 4. A, Incze Ágnes 7.A, Kobra Tamás 5. B, Lévai Boglárka 4. A, Sólyom Ádám 6. A, Szebenyi Alex 2. B és Vincze Hanna 7. A.

2 bronzérmet szerzett Munkácsy Zalán 4.A és Zákány Bella 5.A.

Bronzérmet kapott még Demény Zsófia 5. A, Müller Bálint 7. A és Sorbán Zsombor 5. B.

Több negyedik- ötödik helyezettünk is lett: Demény Zsófia 5. A, Fent Zora 5. A, Fényi Nimród 4.A, Gut Benedek 6. B, Lévai Boglárka 4, A és Zsiga Zoárd 4. A.

Minden induló gyereknek köszönjük a lelkiismeretes részvételt és további sok sikert kívánunk a megyei fordulóra! Hajrá József Attilások, csak így tovább!

 


MEGEMLÉKEZÉS A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁRÓL

2024.01.23, 22:16

Iskolánkban – hagyományainkhoz híven – idén is megemlékeztünk az immár 201. születésnapját ünneplő Himnuszról, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó magyar kultúra napjáról. Rövid, de annál tartalmasabb műsorunk során felelevenítettük nemzeti imádságunk keletkezésének körülményeit, intézményünk 8 tanulója pedig a költemény 8 versszakát fűzte össze szavalatával egy kisfilmben. Az eseményt az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számának közös éneklése zárta, utalva a 15 milliós magyarság határokon átívelő összetartozására.
 
A műsorral kapcsolatos videók a lenti linkeken tekinthetőek meg.
 
A himnusz 8 versszakát szavaló diákok:
 
Közös éneklés az aulában:
 
 


Nyíregyházi Kosársuli Edzésközpont

2024.01.22, 09:13

Iskolánk tanulói újabb csodás sporteredményekkel gazdagították egyesületük - a DIFE - és iskolánk hírnevét.

Gratulálunk a csapatnak!

U11 Berettyóújfalu hírek
2024.01.20.
Nyíregyháza, Nyíregyházi Kosársuli Edzésközpont
 
Játékosok:
Szőke Tamara, Dávid Emma, Técsi Anna, Micskei Lívia, Micskei Hajnalka, Bíró Marcell, Bíró Gergő, Aranyi Ádám, Balázs Roland, Rácz-Pallás Ábel, Végh Balázs, Daróczi Attila
 
Máté József vezetőedző:
Első mérkőzésünket a NYÍKSE Tűzvirágok csapata ellen játszottuk. Jól felkészült, tiszta lány csapat volt ellenfelünk. Első sorunk kicsit bizonytalanabb volt, második sorunk nagy energiákat mozgósítava játszott az első félidőben. Második félidőben mindenki hozta a tőle elvárható játékot, néha még erőn felül is teljesített mindkét sorunk. Eredménye lett szerencsére ennek az intenzív játéknak, a mérkőzést sikerült megnyernünk.
 
A forduló döntőjében a Zsákoló Zsiráfok Záhony csapatával csapatunk össze. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel ellenfelünk jól felkészített csapat volt. Első sorunk felnőtt a feladathoz és mindkét negyedben amiben pályára léptek meglehetősen nagy akarattal kellő agresszióval, nagyon szép lepattanózással és kiváló védekezéssel lepte meg ellenfelünket. Második sorunkon látszott az első meccs, így kicsit tompábbak voltunk. A csapat szépen kiegyenlítve egymást megnyerte a forduló döntőjét.
 
Összességében nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel. Nagyon szép kosárlabdát játszottunk, nagyon szép egyéni és mégjobb csapatteljesítményt mutattunk.
 
Köszönjük a szülőknek, hogy elkísértek minket és biztatták a csapatot. Nagyon jó hangulatot varázsoltak nekünk. Öröm volt így kosárlabdázni.
 
Hajrá Berettyóújfalu!
Hajrá DIFE!
 
 

Szép eredmények születtek a grundbirkózó diákolimpián

2024.01.22, 07:44

2024.január 19-én  rendezték meg a Kabos Endre Városi sportcsarnokban a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjét. A gyerekek nagy izgalommal várták az megmérettetést, a versenyt heteken át tartó felkészülés előzte meg A mérlegelés és sorsolás után, Muraközi István megnyitotta a versenyt, majd a Bajnóca néptánc együttes színvonalas műsorát nézhettük meg. A délelőtt folyamán 14 csapat küzdött meg egymással az érmekért. Egész délelőtt izgalmas mérkőzések folytak. A csapattársak harsány biztatással szurkoltak egymásnak.

I korcsoportos kicsi lányok és fiúk  megbirkóztak a feladattal. Nagyon izgalmas meccseket birkóztak és a nap végére ezüst érmet szereztek.

A csapat tagjai:

Lányok: Birizdó Zoé, Daróczi Gréta, Mező Tifani, Munkácsy Kata, Nemes Johanna, Szakállas Nóra,

Fiúk: Csősz Csaba, Hajzer András, László-Márki Károly, Mahfoud Antónia, Mihucza Benjamin, Mihucza Gomez Jose Maria, Nagy Máté Norbert, Pap Mátyás Attila, Simon Péter

II. korcsoportos fiúk A nap folyamán kemény és kiélezett meccseken bizonyítottak tanulóink, bronz érmet szereztek.

A csapat tagjai: Bíró Gergő, Fekete Kevin, Fényi Nimród, László-Márki Tamás, Munkácsy Zalán, Nagy Gergő, Nagy Umbertó, Nagy Máté Gyula, Rácz Péter, Sajó Imre, Veres Nándor

II korcsoportos kislányaink is igazi amazonként küzdöttek. Egy „hajszállal” maradtak le az ezüstéremről. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel bronzérmet szereztek.

A csapat tagjai: Buckó Hanna, Berecki Hédi, Ványi Zsófia, Daróczi Patrícia, Dorogi Patrícia, Kari Lilla, Lévai Boglárka, Nagy Valentina, Pethő Dana

Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Köszönjük szépen Berde Lászlónak a felkészítésben nyújtott segítséget, a Szülőknek pedig a  támogatást és a szurkolást!

„A küzdelem maga a győzelem!”

 


2023-as iskolakóstolgatóink

2023.12.29, 13:19

2023 szeptemberétől havi rendszerességgel iskolakóstolgató foglalkozásokat tartott iskolánk, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az iskolaválasztás előtt álló nagycsoportos óvodások szüleikkel együtt bepillantást nyerhettek az iskolánk életébe, megismerhették pedagógusainkat a négy iskolakóstolgató foglalkozáson! Ezen szerda délutáni foglalkozások mellett a már korábban oldalunkon közzétett „Őszi természet” elnevezésű rajzversenyre készíthettek rajzokat, illetve  az „Adventi szavalóversenyünkre” tanulhattak verset az ügyes óvodások! Tartalmas volt ez az időszak, melyről készítettünk egy kis összefoglalót! Fogadják sok szeretettel!

A 2024-es évben is nagy szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat kísérőikkel iskolakóstolgató foglalkozásinkra! 2024. január 24-én, szerdán tartjuk a következő alkalmunkat!

Nagyon boldog Új évet kíván a József Attila Általános Iskola tantestülete!

 


Karácsonyi DISCO

2023.12.22, 23:06

A régi hagyományokat felelevenítve a felsős tanulók nagy örömére december 19-én discot rendezett a DÖK. Diákönkormányzatos tanulóink szendvicsekkel, üdítőkkel és a tanárnénik által készített finom süteményekkel várták a bulizni vágyókat a büfében. A zenét Halics Attila szolgáltatta, akihez a gyerekek előzetesen leadhatták zenei kéréseiket. A gyerekek önfeledten szórakoztak, táncoltak felügyelet mellett.

A buli szuperül sikerült, a hangulat fergeteges volt. Várjuk a folytatást!

 


Bolhapiac a József Attilában

2023.12.22, 22:51

A szerdai napon lelkes árusok és érdeklődő vevők vették birtokba a suli folyosóit, auláját. Igazán sok értékes portéka cserélt gazdát. Voltak itt remek játékok, finomabbnál finomabb karácsonyi sütemények, helyszínen készített limonádé, ünnepi dekorációk, ékszerek, mindenféle érdekes apróság és zsákbamacska. A gyerekek nagy örömmel árulták portékáikat és vásároltak maguknak újakat.