HírekGut Gábor országos versenyeken ismét a dobogón

2018.06.05, 08:40

Gut Gábor 6.a osztályos tanulónk az Országos triatlon ranglista versenyen a 2. helyen végzett, a Triatlon mix váltó országos bajnokságon pedig csapatban megszerezte a 3. helyet. Gratulálunk!


IKT kérdőív

2018.06.04, 08:08

Kedves Tanuló!  

Az Információs és Kommunikációs Technológia (IKT) használatával kapcsolatos feltáró munkához szeretnénk kérni a segítségedet. A mindennapi élet számos területén egyre elterjedtebb a digitális technológia (pl.: számítógép, internet stb.), ezen belül is a mobil technológia (pl.: laptop, tablet, okostelefon, Wifi, mobil internet stb.) használata. Bizonyára így van ez a Te életedben is. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy Te és osztálytársaid az iskolában és az otthoni tanulás során mire és hogyan használjátok ezeket az eszközöket. Ezért kérjük, hogy figyelmes elolvasás után válaszolj az alábbi kérdésekre a megadott kitöltési információ segítségével. 

A kérdőív kitöltése névtelen. Válaszaidat bizalmasan kezeljük, kódolva, beazonosíthatatlanul rögzítjük. 
 
Segítségedet köszönjük! 

Oktatási Hivatal  
EFOP-3.2.15 – VEKOP-17 projekt
digitális szakértői csapata
 

https://kerdoiv.diplomantul.hu/evasys/online.php?p=RTY29


Mesés kirándulás

2018.06.03, 17:16

Hencidától Bonchidáig jutottak a komplex tehetséggondozó szakkör tagjai. Az egy éven át tartó, pályázatból megvalósított szakkör záró eseménye volt a kétnapos kirándulás.

Május 25-én 8 órakor indultunk. Első utunk Nagyváradra vezetett. Bejártuk a várat, melyről a foglalkozások során már ismereteket gyűjtöttünk. Megtekintettük a város főterét, csodáltuk az impozáns épületeket, ücsörögtünk a „Holnaposok” szobránál, sétáltunk a Körös-parton.

Ebéd után indultunk tovább Kolozsvárra. Útközben megpihentünk a Király-hágónál, ahol a tájban és a völgyre leszálló felhőkben gyönyörködtünk.

Késő délután értünk Kolozsvárra. Felkerestük Mátyás király szülőházát, körbejártuk hatalmas lovas szobrát, majd betértünk a Szent Mihály templomba.

Estére értünk Válaszútra, a Kallós Zoltán Alapítvány Kollégiumába. A finom vacsora után „Rebeka szellemének” nyomába eredtünk. Idegenvezetőnk vadregényes utakon vezetett bennünket. A dombtetőről pazar kilátás nyílott a környékre. Közben bealkonyodott, ez még kalandosabbá tette a szállásra vezető utunkat. Alapos zuhanyzás után még sokáig beszélgettünk az első nap élményeiről.

Másnap, reggelit követően, a Kallós Zoltán alapította múzeum gazdag néprajzi gyűjteményét néztük meg. Idegenvezetőnk (Tani néni) sok érdekes, vidám, a régmúlthoz kapcsolódó történetet mesélt nekünk. Láttunk „legénybolondító” patkós csizmát, szerelmi ajándékba készült guzsalyt, a környező tájegységekre jellemző viseleteket, használati tárgyakat.

Autóbusszal mentünk át Bonchidára, a Bánffy kastélyba.

Ezt a csodálatos épületet a II. világháború idején felrobbantották, felújítása jelenleg is tart. A kastélykert fái között labirintus vezetett a termetes platánhoz és a tóhoz.

Ebéd után kézműveskedtünk. Nemezeltünk, gyöngyöt fűztünk, gyékényhattyút fontunk. Útközben  hazafelé Körösfőn megpihentünk, bazároztunk is! 7 óra után érkeztünk Berettyóújfaluba.

Ajándékkal, élményekkel feltarisznyázva értünk haza. Bátran kijelenthetjük, hogy felnőtt, gyerek egyaránt jól érezte magát.


Sakk szakkör a nyári szünetben!

2018.05.31, 19:59

Kedves diákok! A nyári szünetben a József Attila Általános Iskola minden érdeklődő tanulója részt vehet a Rendezvényházban megrendezésre kerülő sakk szakkörökön, melyet Kozicsek Péter tart minden szombaton 9.00 és 14.00 óra között. Ebben az idősávban bármikor lehet menni a szakkörre.

Érdeklődni lehet a +36/20/775-8318-as telefonszámon


A Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen tanulóink a 2. helyen végeztek

2018.05.31, 10:55

1916.5 pontot értek el a 2000-ből 6.a osztályos diákjaink a 2018. május 30-án megrendezett Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen, így a 2. helyen végeztek.

A csapat tagjait: Erdei Kristóf, Erdei Szabolcs, Bocska Róbert, Csapó Gergő, Korcsmáros Bence, Balogh Nándor

Ismét nagy szeretettel köszönjük Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet szülőnek a rendkívül alapos felkészítő munkáját!


Nyári táborok

2018.05.31, 07:19

Tisztelt Szülők! A nyári szünidőben az alábbi táborokra lehet jelentkezni.


Incze Nóra a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén

2018.05.31, 06:23

2018. május 26-án került megrendezésre a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny Kárpát-medencei döntője, melyen Incze Nóra a 35 versenyző közül a 14. helyet szerezte meg. 100 pontból 93 pontot kapott, az első helyezett 97,5 pontra teljesített. Felkészítő pedagógus Kiss Tamás. Gratulálunk a szép eredményhez!


Régiós és országos úszóversenyen kiemelkedő eredmények születtek

2018.05.31, 05:59

Iskolánk tanulói két rangos úszóversenyen is részt vettek és szép eredményeket szereztek, amihez szeretettel gratulálunk!

Észak-Alföldi Régió Úszóbajnokság Hajdúszoboszló:

Pap Richárd 5.b bronzérem

Kóti Tamás 6.a aranyérem

Nagy Ádám 6.a két aranyérem

Gulyás Krisztián 6.b arany és ezüstérem

Bohács Alexandra 6.b arany és ezüstérem

Gáti Panna 7.a aranyérem

VI. MVSI Kupa Miskolc:

Rácz Kinga 1.a aranyérem, 9. hely

Megyeri Zita 2.a 9., 10. hely

Nagy Csenge 2.a 5., 6. hely

Mohácsi Gergő 3.a ezüstérem

Pap Richárd 5.b 6. hely

Kóti Tamás 6.a 6., 9. hely

Gulyás Krisztián 6.b aranyérem, 6. hely

Bohács Alexandra 6.b 2 aranyérem, 4., 8., 9. hely

Gáti Panna 7.a bronzérem, 5., 8. hely


Ingyenes Bodorka népmesetábor

2018.05.30, 10:31

Napközis tábor kerül megrendezésre 7-12 éves gyerekek számra 2018. július 30-augusztus 3. között a Bodorka Népmesepontban (Berettyóújfalu, Kossuth u. 36., Fényes Ház). Jelentkezési határidő 2018. június 15.


Világbajnoki ezüstérmesek lettek a piruettes lányok Horvátországban!

2018.05.28, 12:46

2018. május 23. és 27. között rendezték meg az IDF tánc világbajnokságát a horvátországi Pulán, ahol a Piruett is képviseltette magát, több mint 10 koreográfiával.

Iskolánk két tanulója is részt vett a versenyen, Lakatos Tamara 7.a és Papp Panna 5.b osztályos tanuló, akik "Légycsapó" koreográfiával kiscsoportban és a "Szent korona gyémántjai” koreográfiával formációban második - második helyet szerezték meg. Ezzel többszörös világbajnoki ezüstérmesek lettek.

A verseny óriási élmény és kihívás volt, hiszen a világ legjobbjaival mérhették össze magukat. És nem csak a verseny volt felejthetetlen élmény, hanem az összes ott töltött nap is: fürdés a tengerben, városnézés Pulán és Medulinon, a sok-sok séta, nevetés, játék. Életre szóló élményekkel gazdagodtak a lányok! Szívből gratulálunk nekik!