HírekXII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntő

2018.11.19, 12:22

A XII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén, gyermek-ifjúsági kategóriában Vass Lajos Nagydíj fokozatot ért el a berettyóújfalui Nagy Bajnóca Népdalkör, melynek tagjai között van két tanítványunk is: Nagy Gréta 6.b és Tóth Zsófia 8.b. Szeretettel gratulálunk! Felkészítő: Turzó Boglárka


II. Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenyen elért eredményeink

2018.11.19, 11:23

A 2018. november 18-án megrendezett II. Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenyen Szilágyi Laura 5.a arany, Nagy Eszter 5.a ezüst minősítést szereztek. Szeretettel gratulálunk!


Iskolakóstolgató 2018. november 14.

2018.11.19, 09:20

Kézműves foglalkozással, táncházzal, játékos programokkal vártuk az óvodásokat és szüleiket 2018. november 14-én.


Vágner Lara 6.b Országos Céllövő Verseny: I. helyezés

2018.11.19, 07:21

A 4 fordulós versenysorozat eredménye: I. forduló 2018. október 20. Nyíregyháza: I. hely, II. forduló 2018. október 27. Debrecen: I. hely, III. forduló 2018. november 11. Eger: I. hely.

Az országos döntőre pedig Százhalombattán került sor 2018. november 17-én, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állt.

Gratulálunk!


Aranyérmek Mezőkovácsházán

2018.11.19, 06:55

2018. november 17-én, Mezőkovácsházán meghívásos birkózó versenyen vettek részt iskolánk tanulói: Varga Lili 5.a és Hajnal Levente 6.a. Mindketten aranyérmet szereztek súlycsoportjukban. Gratulálunk!


Vágner Lara az első helyen

2018.11.13, 10:03

Vágner Lara 6.b osztályos tanulónk a Sportlövészet Diákolimpia megyei döntőjében légpuska „A” kategória 20 lövéses sportágban megszerezte az 1. helyet. Szeretettel gratulálunk!


Mesék Biharországból rajzpályázaton elért eredményeink

2018.11.13, 08:06

A Sinka István Városi Könyvtár  gyermekkönyvtára által kiírt rajzpályázat eredményhirdetését, Bihari Csaba: Mesék Biharországból című könyvének bemutatójával egybekötve, 2018. november 12-én hétfőn, a gyermekkönyvtárban tartották, ahol az alábbi helyezéseket érték el tanulóink.

Kovács Szonja  2.a –1. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Nagy Zsombor László 2.a – 3. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Vincze Hanna 2.a – 3. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Kövesdi Áron 3.a – 3. hely, felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Kovács György 3.a – különdíj, felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Sok szeretettel gratulálunk!

Az összes beérkezett rajz megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében december 21-ig.


Cipősdoboz és Szeretetcsoki jótékonysági felhívások

2018.11.12, 12:24

KEDVES DIÁKJAINK, KEDVES SZÜLŐK!

A segítségüket kérjük! Hozzanak egy cipősdoboznyi megunt játékot, mesekönyvet, nem használt írószert 2018. november 27-ig! Fontos segítenünk Karácsony közeledtével azokat, akiknek kevesebb jut!

Jótékonysági csokigyűjtés, iskolás osztályok és óvodai csoportok összefogásával. Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány mesedoktorai és önkéntesei más segítség mellett csokoládét is osztanak.

Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok "Szeretetcsoki" csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat megjutalmazza.

Értékes díjazás!

A legtöbb csokoládét összegyűjtő csapat a 2019. év január közepén 200.000. Ft díjazásban részesül, a második legtöbb csokoládét összegyűjtő csapat 100.000. Ft díjazásban részesül, a harmadik legtöbb csokoládét összegyűjtő csapat 60.000. Ft díjazásban részesül. Mindenki nyer, hiszen adni örömteli dolog! Segítsünk Együtt!

A jótékonysági felhívás elérhető a www.szeretetcsoki.hu oldalon, ahol osztályok, csoportok, gyermekek mellett az alapítvány várja cégek, baráti társaságok, közösségek, felnőtt jótevők közreműködését is.


Pályaorientációs nap 2018

2018.11.12, 11:31

Pályaorientációs napon mutatkoztak be a szakmák képviselői és a középiskolák 2018. november 10-én, szombat délelőtt a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában.

A nap célja az volt, hogy a diákok szakmákkal, munkahelyekkel és a rendezvényre meghívott középiskolákkal megismerkedhessenek. A kisebbek élményszerű látogatásokat tettek a rendőrkapitányságon, a malomban, a múzeumban, a mentőállomáson és számos más a városban működő intézményben. A nyolcadikosokat pedig 16 környékbeli középiskola és a mentőszolgálat bemutatója várta.

Az 1.a osztály a Malomban tett látogatást a pályaorientációs nap keretében. A főmolnár vezetett körül bennünket, segítségével megismerkedhettek a gyerekek, hogyan lesz a gabonából liszt. Megnéztük a gabonatárolót, majd a tisztítóba tettünk látogatást. Az őrlés folyamatában kezükbe vehették a tanulók a sokfajta gabona őrleményt, sőt a búzacsírát meg is kóstolhatták. A selymesítőbe a szitákat, a zsákolóba a zsákok „csúszdázását” figyelhették meg a gyerekek. Nagyon érdekes volt látni ezeket az óriási gépeket, amelyek segítségével a liszt az asztalunkra kerül.

Az 1.b, 2.b és a 3.a osztályt a rendőrségen várták. A gyerekek megismerkedhettek a rendőrök munkájával és azokkal az eszközökkel, amelyeket munkájuk során használnak: motor, autó, traffipax, tonfa, védőmellény, pajzs, sisak. Nagy meglepetésükre szemtanúi lehettek egy bűnöző elfogásának és fogdába helyezésének. Ezután egy robot irányításával táncolhattak és tornázhattak. A program végén pedig egy rendőrkutya akcióit nézhették végig. 

A 2.a osztály a Sinka István Városi Könyvtárba látogatott el. Ott jártunk, ahol az egyszeri olvasó nem jár. Bejártuk a városi könyvtár pinceraktárát, megkerestük a legrégebbi könyvet, pecsételtünk, katalóguscédulákat rendeztünk, akár az igazi könyvtárosok. Jól éreztük magunkat, köszönjük Margó néninek, Andi néninek és a könyvtár minden dolgozójának, hogy itt lehettünk.

Postára látogatott el a 3.b osztály november 10-én. Megismerhettük a postások munkáját. Azokét is, akik nap mint nap kerékpárra ülve kézbesítik a leveleket, azokét is, akik a Millennium úti posta épületében dolgoznak és azokét is, akik kocsival szállítják ki a csomagokat. Nagyon érdekes volt, sok olyan dolgot ismerhettünk meg, amiről fogalmunk sem volt eddig. Köszönjük szépen a lehetőséget!


A 4.a és 4.b osztály a Mentőállomáson járt, ahol Szabó Andrea vezető bemutatta, hova érkezik a riasztás. Megbeszélte a gyerekekkel, milyen adatokat kell a telefonban mondani, ha szükségük van segítségre. A tanulók megnézték, milyen rendnek kell lenni egy mentőautóban, hogy az ápolók megtalálják azokat az életmentő eszközöket, amelyekre éppen szükség van. A bátrabbak kipróbálhatták a hordágyat és a gurulós széket is.

Igazán nagy élményben lehetett része az 5.a, 5.b és 6.a osztályoknak, amikor a pályaorientációs nap keretében a Péterszegi úton található Mezei-Vill Kft. LED lámpagyárába látogathattak el. A több mint 3500nm-es üzemegységben a tanulók szakértő irányításával megtekinthették a LED világításhoz szükséges eszközök gyártását, valamint a csúcstechnológiás vizesvágó berendezést is. A gyárban készült termékek mellett képet kaptak arról is,  hogy ez a technológia egyre népszerűbb, hiszen 50- 60% energiamegtakarítást jelent a használata.

A 6.b osztály a berettyóújfalui tűzoltó laktanyát látogatta meg. Betekintést nyerhettünk a katasztrófavédők napi rutinjába, testközelből láthattuk a tűzoltásnál és műszaki mentésnél használt eszközöket. A legizgalmasabb azonban mindenképp a próbariasztás volt, ahol a tűzoltók másodpercek alatt vonulásra készen álltak. Köszönjük a bemutatót és eseménymentes szolgálatot kívánunk!

A tanulók sikeres pályaválasztásának elengedhetetlen összetevője a széles körű tájékozódás. Ezért ebben az évben az iskolánk 7.a és 7.b osztály tanulói a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Berettyóújfalui Szakaszmérnökségére látogattak el, ahol Vécsei Tibor, a szakaszmérnökség vezetője beszélt az árvíz, belvíz, aszály, vízminőségi kárelhárítási feladataikról, a gátőr és a mérnök munkájáról és nem utolsó sorban a munkájuk tárgyáról, a vízről. Megjósolni ugyan azt nem lehet, hogy a gyerekekből hány vízügyes lesz ezután, de azt elmondhatjuk, hogy élményekben gazdag napot töltöttünk el együtt.