HírekSzorgos Méhek rajzpályázaton Domokos Délia díjazásban részesült

2018.10.01, 08:29

A Szorgos Méhek rajzpályázat díjazottja a József Attila Általános Iskolából Domokos Délia 2. a osztályos tanulónk, aki a nyereményét 2018. szeptember 29-én megrendezett VII. Mézes Napon vehette át. Felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó


„A mese az az ábcé-könyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.” (Bruno Bettelheim)

2018.10.01, 08:24

A Magyar Népmesék napját szeptember végén, Benedek Elek születésnapján tartják ország szerte.

Ebből az alkalomból a nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár színjátszó délutánt szervezett. 8 csoport képviselte magát ezen a rendezvényen, óvodástól egészen a nyugdíjas korosztályig. Iskolánk tanulói egy mesejelenetet adtak elő, a Macskacicót. Kis diákjaink könyvjutalommal és élményekkel gazdagabban térhettek haza, hiszen népmeséink a magyar nép lelkével és beszédével, századokon átcsiszolt művészetével szóltak a gyerekekhez.

Kis színészeink: Gál Bodza, Nagy Emese, Patyán Dóra, Sárvári Milán, Sass Edit Dóra, Szabó Sára 2.b osztályos tanulók, és Machán Míra Réka 4.b, Puj Krisztián 4.b, Sass Petra Hanna 4.a osztályos tanulók.

Felkészítő pedagógus: Vargáné Hari Krisztina


Sportsikerek - sportélmények

2018.09.28, 08:21

Iskolánk diákjainak egy kis csapata a FODISZ által szervezett, 3 megyét is megmozgató sportversenyen vett részt, ahol labdarúgásban és atlétikában tehették próbára ügyességüket. A gyerekek kiváló eredményeket értek el és szép élményekkel gazdagodhattak. Sok szeretettel gratulálunk Nekik!

A versenyen részt vett diákjaink:

Mészáros Marcell 3.b

Lakatos Dániel 4.a

Gál Norbert 4.b

Mező Szabolcs 5.a

Mező Gáspár 5.b


„Itt van az ősz itt van újra…” - Rajzpályázat

2018.09.27, 11:43

Kedves Óvodások! A József Attila Általános Iskola és AMI rajzpályázatot hirdet „Itt van az ősz itt van újra…” címmel. Határidő: 2018.október 24. szerda


Diákolimpia mezei futóversenyen elért eredményeink

2018.09.27, 11:07

A Diákolimpia mezei futóverseny megyei döntőjén szép sikereket értek el tanulóink, amely 2018. szeptember 26-án került megrendezésre a debreceni Nagyerdőn.

Az indulók száma elérte a százat minden korcsoportban. Ebben a népes mezőnyben nagyon szép sikereket értek el tanulóink:

Dobi Lili 8. b IV. korcsoportban első, Gut Gábor 7. a negyedik lett, ők képviselhetik iskolánkat az országos döntőn, Gödöllőn. Gáti Panna a 8. helyen végzett.

A III. korcsoportos fiúk harmadik helye igen dicséretes. Csapattagok: Gulyás Krisztián 7.b, Kóti Tamás 7.a, Pap Richard 6.b és Szoboszlai Gergő 6.b

A II. korcsoportban remek teljesítményt nyújtott Nagy Csenge 3. a és Nyújtó László 3.a, aki bronzérmet szerzett az első korcsoportos fiúk versenyében.

Az első korcsoportban versenyző csapataink, mind a lányok és fiúk a középmezőnyben végeztek, ami igen szép teljesítmény. A csapat tagjai voltak: Frank Hanna, Nagy Emese, Patyán Dóra, Rácz Kinga, Varga Lia, Balogh Barna, Incze Gergő, Müller Bálint, Nyújtó László.

Az első hat helyen végeztek:

Nyujtó László Bence 3.b I. korcsoport 3. hely

Dobi Lili 8.b IV. korcsoport 1. hely

Gut Gábor Zaránd 7.a IV. korcsoport 4. hely

III. korcsoportban Gulyás Krisztián 7.b, Pap Richard Sebastian 6.b, Kóti Tamás 7.a, Szoboszlai Gergő 6.b csapatban 3. hely


A Mobilitás Héten 2. helyen végzett csapatunk

2018.09.26, 08:09

Negyedik alkalommal kaptunk meghívót a Mobilitási hét rendezvény sorozatára, amelynek célja a fenntartható, és élhető, környezettudatos közlekedés. Ennek apropóján a Berettyó partra voltunk hivatalosak, ahol váltófutás, ügyességi kerékpáros versenyek, lufipukkasztás, hulladékszedés, kirakó játék várt csapatunkra. Derekasan küzdöttünk, ami a második helyre volt elegendő. Jutalmunk ajándékcsomag, és több szelet finom pizza volt.

Köszönjük a meghívást a szervezőknek, a Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Bihari Természetbarát Egyesületnek, jövőre megint megyünk!

A csapat tagjai: Erdős Milán 8.a, Pellei Soma 8.a, Gut Gábor 7.a, Kathi Kristóf 7.b, Szűcs Dániel 7.a


Gut Gábor kétszer is a dobogó 2. fokán

2018.09.25, 08:41

Gut Gábor Zaránd 7.a osztályos tanulónk a szeghalmi Pákász Futamon és az Országos duatlon ranglista versenyén – melyet Nágocson rendeztek meg – a 2. helyen végzett.


Kerékpártúra Nagyváradra

2018.09.25, 07:24

2018. szeptember 14-én ismét a Pece-parti Párizst látogattuk meg két keréken. A sportimádó csapat harminc felsős diákját Bukusné Tóth Lívia, Kovács Zoltánné, Noveczki Szabina, Körtvélyesi Henrietta és két szülő kísérte a majdnem 90 kilométeres távon.

Az időjárás tökéletes volt aznap, a Körös-parton is vártak bennünket a már ismerős hattyúk és vadkacsák. A Holnaposok városának nevezetes helyeit megtekintve sétáltunk a századelő hangulatát idéző utcákon.

Az ebéd elfogyasztása után egy rövid szusszanás, és indultunk haza. Bár az út során néha szükségünk volt a problémamegoldó képességünkre, élményekben gazdagodva, vidáman érkeztünk haza. A gyerekek kitűnően helyt álltak, és alig várják, hogy újra útra kelhessenek a már összeszokott társasággal és természetesen a kerékpárjaikkal.

Bukusné Tóth Lívia


Körzeti mezei futóverseny 2018

2018.09.18, 10:42

2018. szeptember 17-én, a Berettyó-parton megrendezett körzeti mezei futóversenyen iskolánk diákjai szépen szerepeltek és az alábbi eredményeket érték el.

I.KORCSOPORT

Patyán Dóra 2.b 1. hely

Nyújtó László Bence 3.b 1. hely

Rácz Kinga 2.a 2. hely

Varga Lia 3.a 3. hely

Müller Bálint 2.a 3. hely

Frank Hanna 2.a 4. hely, Mező Armandó Olivér 2.a 5. hely, Nagy Emese 2.b 7. hely

II. KORCSOPORT

Nagy Csenge 3.a 3. hely

Daróczi Zoltán 3.a 4 hely

III. KORCSOPORT

Pap Richard Sebastian 6.b 1. hely

Kártik Emma 5.a 4. hely, Szoboszlai Gergő 6.b 4. hely, Kóti Tamás 7.a 6. hely, Gulyás Krisztián 7.b 6. hely, Fábián Lili 6.b 7. hely

IV. KORCSOPORT

Dobi Lili 8.b 1. hely

Gáti Panna 8.a 2. hely

Gut Gábor Zaránd 7.a 2. hely

Bohács Alexandra 7.b 4. hely, Nagy Ádám 7.a 6. hely, Patai Dóra 7.b 9. hely  


„Nyílt Tehetség Hét” a József Attila Általános Iskolában

2018.09.11, 11:27

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola „Nyílt Tehetség Hétre” várja a gyerekeket és szüleiket szeptember 24 és 28. között!

A tudás fájának ezer virága pályázat keretében az érdeklődők bepillanthatnak az iskolában folyó tehetséggondozó munkába.

Szeptember 24-én  művészetek napja: 10 órától flashmob a főtéren, „Szivárvány tabló” készítés és táncház Turzó Renáta irányításával.

Szeptember 25-én humán tehetségek napja, nyelvhelyességi, helyesírási TOTÓ-val

Szeptember 26-án  természettudományos nap: kísérletek Nagy László gimnáziumi tanár vezetésével.

Szeptember 27-én szülői klubfoglalkozás, Dr. Balogh László, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) elnökének előadása a tehetségek felismeréséről, a segítő tehetséggondozásról.

Szeptember 28-án Európai Diáksport Napja a vállalkozó kedvű versenyzőknek.

A programok hétfőtől csütörtökig 15:30-tól kezdődnek, pénteken a rendezvény egész délelőtt (12 óráig) tart!

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program pályázat keretében valósul meg.