HírekVarga Réka Csenge országos irodalom versenyen 9. helyezett

2018.06.08, 07:43

A HEBE Kft. 2017/2018-as tanévben meghirdetett ötfordulós Szivárványhíd országos irodalom levelező versenyén 7. és 8. osztályos szinten Varga Réka Csenge 7.b osztályos tanulónk 9. helyezést ért el. Kiváló teljesítményéhez gratulálunk!


Megyei díjátadó

2018.06.07, 06:04

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja az Oktatási Hivatal által a 2017/2018. tanévben szervezett tanulmányi versenyek Hajdú-Bihar megyei fordulóin helyezést elért tanulók díjainak, valamint a felkészítő pedagógusok elismerő okleveleinek átadására került sor 2018. június 6-án Debrecenben, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégiumban.

Díjazott tanulóink:

Incze Nóra – Helyesíró verseny megyei I. hely, Felkészítő pedagógus: Kiss Tamás

Sacchetto Vittoria – Helyesíró verseny megyei I. hely, Felkészítő pedagógus: Bukusné Tóth Lívia

Sárosi Bálint – Kaán Károly Környezet-és Természetismereti verseny megyei II. hely, Felkészítő pedagógus: Mezei Szilvia

Ivascu Marius Sámuel:

  • Angol verseny megyei II. hely (országos I. hely), Felkészítő pedagógus: Kulcsár Istvánné, Jászter Ferencné
  • Herman Ottó biológia verseny megyei I. hely, Felkészítő pedagógus: Kurtán Mónika


A Zeneiskola év végi hangversenye

2018.06.06, 10:42

A Zeneiskola tantestülete szeretettel várja Önt és Kedves családját 2018. június 11-én 18 órakor a Járási Hivatal Fráter László termébe Év végi Hangversenyre.


NETFIT Vlog

2018.06.06, 10:20

2018. június 1-ig mintegy 600 ezer tanulónál több mint 7 millió mérési eredmény rögzítésére került sor.


Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI büszkeségei 2018

2018.06.06, 08:00

Iskolánk a tavalyi esztendőben hagyományteremtő szándékkal ünnepséget szervezett azoknak a diákoknak, akik a Pedagógiai Programban leírtak szerint kiemelkedő versenyeredményt értek el tanulmányi, sport- vagy művészeti versenyen. 2018. június 5-én ismét ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az oklevelek és ajándékok. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 145 tanulónkat jutalmazhattuk meg.


Gut Gábor országos versenyeken ismét a dobogón

2018.06.05, 08:40

Gut Gábor 6.a osztályos tanulónk az Országos triatlon ranglista versenyen a 2. helyen végzett, a Triatlon mix váltó országos bajnokságon pedig csapatban megszerezte a 3. helyet. Gratulálunk!


IKT kérdőív

2018.06.04, 08:08

Kedves Tanuló!  

Az Információs és Kommunikációs Technológia (IKT) használatával kapcsolatos feltáró munkához szeretnénk kérni a segítségedet. A mindennapi élet számos területén egyre elterjedtebb a digitális technológia (pl.: számítógép, internet stb.), ezen belül is a mobil technológia (pl.: laptop, tablet, okostelefon, Wifi, mobil internet stb.) használata. Bizonyára így van ez a Te életedben is. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy Te és osztálytársaid az iskolában és az otthoni tanulás során mire és hogyan használjátok ezeket az eszközöket. Ezért kérjük, hogy figyelmes elolvasás után válaszolj az alábbi kérdésekre a megadott kitöltési információ segítségével. 

A kérdőív kitöltése névtelen. Válaszaidat bizalmasan kezeljük, kódolva, beazonosíthatatlanul rögzítjük. 
 
Segítségedet köszönjük! 

Oktatási Hivatal  
EFOP-3.2.15 – VEKOP-17 projekt
digitális szakértői csapata
 

https://kerdoiv.diplomantul.hu/evasys/online.php?p=RTY29


Mesés kirándulás

2018.06.03, 17:16

Hencidától Bonchidáig jutottak a komplex tehetséggondozó szakkör tagjai. Az egy éven át tartó, pályázatból megvalósított szakkör záró eseménye volt a kétnapos kirándulás.

Május 25-én 8 órakor indultunk. Első utunk Nagyváradra vezetett. Bejártuk a várat, melyről a foglalkozások során már ismereteket gyűjtöttünk. Megtekintettük a város főterét, csodáltuk az impozáns épületeket, ücsörögtünk a „Holnaposok” szobránál, sétáltunk a Körös-parton.

Ebéd után indultunk tovább Kolozsvárra. Útközben megpihentünk a Király-hágónál, ahol a tájban és a völgyre leszálló felhőkben gyönyörködtünk.

Késő délután értünk Kolozsvárra. Felkerestük Mátyás király szülőházát, körbejártuk hatalmas lovas szobrát, majd betértünk a Szent Mihály templomba.

Estére értünk Válaszútra, a Kallós Zoltán Alapítvány Kollégiumába. A finom vacsora után „Rebeka szellemének” nyomába eredtünk. Idegenvezetőnk vadregényes utakon vezetett bennünket. A dombtetőről pazar kilátás nyílott a környékre. Közben bealkonyodott, ez még kalandosabbá tette a szállásra vezető utunkat. Alapos zuhanyzás után még sokáig beszélgettünk az első nap élményeiről.

Másnap, reggelit követően, a Kallós Zoltán alapította múzeum gazdag néprajzi gyűjteményét néztük meg. Idegenvezetőnk (Tani néni) sok érdekes, vidám, a régmúlthoz kapcsolódó történetet mesélt nekünk. Láttunk „legénybolondító” patkós csizmát, szerelmi ajándékba készült guzsalyt, a környező tájegységekre jellemző viseleteket, használati tárgyakat.

Autóbusszal mentünk át Bonchidára, a Bánffy kastélyba.

Ezt a csodálatos épületet a II. világháború idején felrobbantották, felújítása jelenleg is tart. A kastélykert fái között labirintus vezetett a termetes platánhoz és a tóhoz.

Ebéd után kézműveskedtünk. Nemezeltünk, gyöngyöt fűztünk, gyékényhattyút fontunk. Útközben  hazafelé Körösfőn megpihentünk, bazároztunk is! 7 óra után érkeztünk Berettyóújfaluba.

Ajándékkal, élményekkel feltarisznyázva értünk haza. Bátran kijelenthetjük, hogy felnőtt, gyerek egyaránt jól érezte magát.


Sakk szakkör a nyári szünetben!

2018.05.31, 19:59

Kedves diákok! A nyári szünetben a József Attila Általános Iskola minden érdeklődő tanulója részt vehet a Rendezvényházban megrendezésre kerülő sakk szakkörökön, melyet Kozicsek Péter tart minden szombaton 9.00 és 14.00 óra között. Ebben az idősávban bármikor lehet menni a szakkörre.

Érdeklődni lehet a +36/20/775-8318-as telefonszámon


A Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen tanulóink a 2. helyen végeztek

2018.05.31, 10:55

1916.5 pontot értek el a 2000-ből 6.a osztályos diákjaink a 2018. május 30-án megrendezett Megyei Elsősegélynyújtó Versenyen, így a 2. helyen végeztek.

A csapat tagjait: Erdei Kristóf, Erdei Szabolcs, Bocska Róbert, Csapó Gergő, Korcsmáros Bence, Balogh Nándor

Ismét nagy szeretettel köszönjük Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet szülőnek a rendkívül alapos felkészítő munkáját!