HírekA TESZEDD - önkéntes tiszta Magyarországért akció

2023.04.28, 14:58

A TESZEDD - önkéntes tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb hulladékszedési mozgalma ehhez csatlakozott idén is iskolánk 6.b osztálya és néhány 8.osztályos tanuló.

Fontosnak tartjuk hogy csatlakozzunk ezen rendezvényekhez mert a környezetünk tisztaságának megőrzése nagyon fontos az iskolának emellett ezen eseményeknek közösségformáló és figyelemfelhívó szerepe is van, és jó ha minél korábban elkezdődik a tanulóink környezettudatos magatartásának kialakítása. A gyerekek lelkesen szedték a szemetet még a legkisebb zugba is bebújtak érte.

Reméljük jövőre kevesebb szemetet találunk.

 


„Olvasom és értem” megyei szövegértési verseny

2023.04.28, 14:31

A Kálvin Téri Általános Iskola által megrendezett „Olvasom és értem” megyei szövegértési versenyt iskolánkból Nagy Máté Gyula 2.a 6.helyezést, Barabás Dóra 2.a 9.helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Szeretettel gratulálunk nekik a szép eredményeikért.

 


VÁRMEGYEI DÖNTŐ- 1. HELY- „MEGYÉNK KINCSEI”-

2023.04.27, 16:51

Hajdú-Bihar vármegye önkormányzata által meghirdetett "Megyénk kincsei" műveltségi vetélkedő általános iskolai döntőjét április 21-én, Debrecenben a Vármegyeháza Árpád termében tartották, ahol három csapat képviselte az iskolánkat , mindannyian szépen helyt álltak, közülük az egyik csapat az „Olimpiai Vitézek” nyerték a megmérettetést.

A középdöntőből 10 négyfős általános iskolai csapat juthatott a megyei döntőbe.

A KRÉTAPOR csapata (Drimba Kitti, Vincze Hanna, Plestyák Ádám, Tóth Zétény)  Puskás Ferenc életművét, az AVOKÁDÓ csapata (Frank Hanna, Domokos Délia, Rácz Kinga, Csikortás Roland Krisztofer) a magyar akácmézet és az OLIMPIAI VITÉZEK csapata ( Jenei Zsófi, Szőllősi Loretta, Müller Bálint, Nagy Zsombor László) a magyar huszárt mint választott hungarikumot mutatták be, majd pedig ebéd után különböző tesztekkel adtak számot a felkészültségükből a csapatok.

A végeredmény alapján az „Olimpiai Vitézek” nevű berettyóújfalui csapat nyerte a vármegyei értékeket felfedező, valamint számos színes programot tartalmazó buszos osztálykirándulást, továbbá ők képviselhetik vármegyénket az országos döntőben.

Hálásan köszönjük a zsűri / Dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány kurátora; Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke; Horváth Imre, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának munkatársa; Dr. Csiszár Imre, a Hajdú-Bihar Vármegyei Értéktár bizottsági tagja/ dicsérő és elismerő szavait. Felejthetetlen marad  a verseny napja minden résztvevő számára! Köszönjük a szülők segítségét és mindenkinek, aki hozzájárult eszközökkel, ruhákkal a csapatok sikeréhez ( Erika Szalon, Pénzesné Gazsó Katalon, Parajta Néptánccsoport, Szász tanya, Ilona Divat, Zsáka Önkormányzata, Frank Méhészet,  Szitkó Róbert-BUSE)

Nagy szeretettel gratulálunk mind a három csapatnak és felkészítőjüknek, osztályfőnöküknek, Körtvélyesiné Bokross Eszternek.

 


MATEK MANÓK

2023.04.25, 17:52

Ebben a tanévben a 2.b osztályos tanulók részt vettek a gondolkodó tanműhely által szervezett országos matematika csapatversenyen. Egy verseny sosem csak tudáspróba! Nemcsak az számít, ki tudja jobban a tudásanyagot, vagy ki alkalmazza a tudását ügyesebben, de az is, ki mennyire bízik önmagában, mennyire bátor és kitartó, hogyan dönt nehéz helyzetekben. Nagyon érdekes feladatokat kellett megoldani a gyerekeknek.

Szépen teljesítettek a tanulóink, hiszen 83 csapatból 5 helyen végeztek.

Csapat tagjai:

Beke Zoé Vanda

Lakatos Marcell

Megyeri Orsolya

Szabó Dominik

Felkészítő pedagógus: Vargáné Hari Krisztina

A matematika egy különleges tantárgy. Kell a megértéséhez valami különleges képesség, de nagyon sokszor elég a józan ész.

Ők négyen egy csapatban ráéreztek és nagyon szerették idejüket a feladatok megoldásával tölteni. Keresik az egyre nagyobb kihívásokat, hogy próbára tegyék tudásukat!

 


Zákány Nóra Magyar Bajnok lett Birkózásban

2023.04.25, 16:55

2023. április22-én Zalaegerszegen két korosztályban is ország bajnokságot rendeztek. Ezen a napon a Diák I és Diák II –es korcsoportú lányok mérték össze erejüket.

Iskolánkat több tanuló is képviselte ezen az országos versenyen:

Zákány Nóra (5.b) Góz Viktória, Lakatos Lia és Tütös Alexandra (5.a) és Pallag Luca (6.b) .

A gyerekek kitettek magukért, szépen birkóztak a nap folyamán.

Nóri nagyon magabiztosan birkózott minden meccsén, így a dobogó legfelső fokára állhatott a nap végén.

Ezzel elnyerte a Magyar Bajnoki címet, melyhez szívből gratulálunk.

 

Gratulálunk a csapat többi tagjának és edzőjüknek is!

  


József Attila-hetek a Sinka István Városi Könyvtárban

2023.04.24, 14:37

Iskolánk alsó tagozatos – 3. és 4. osztályos – diákjai a József Attila-hetek keretében ellátogattak a Sinka István Városi Könyvtárba, ahol egy izgalmas, nyomozós játékban volt alkalmuk részt venni, melynek helyes megoldásai elvezették őket Petőfi Sándor leveléhez.

 


MÓZSIK BOGLÁRKA NEMZETKÖZI VERSENYEN IS SZÉP EREDMÉNYT ÉRT EL A PIRUETT-TEL

2023.04.21, 15:21

2023.04-15-16-án a Piruett Tánc Stúdió az International Dance Open versenyén vett részt Szlovákiában, Kassán. Mózsik Boglárka, 7.a osztályos tanulónk Fitness szóló kategóriában Cselló fantázia nevű táncával 3.; a Junior formáció tagjaként a Szerencsekerék fantázia nevű tánccal 2.; Junior csoportban a Tűtőgép fantázia nevű tánccal 1. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk ügyes diákunknak, illetve csapattársainak és edzőinek: Simonyi Kittynek, Madarász Andrásnak, Kiss Nikolettának és Tőke Lászlónak!


„Költészet napi futás”

2023.04.20, 15:00

Immár hagyománnyá vált a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában  a „József Attila futás”. Intézményünk minden tanulója és kísérő pedagógusai az egészséges életmód és a közöségformálás jegyében, példát mutattak közös mozgásukkal. A gyerek nagy kedvvel és kitartással, fegyelemmel futották végig a kijelölt távot. A Diákönkormányzat segítő lányai és a Polgárőrség tagjai közös szervezéssel tökéletessé tette a program lebonyolítását.

Köszönjük minden segítőnek és résztvevőnek ezt a felejthetetlen élményt!

 


KÉT 3. és 1. ÖTÖDIK HELYEZÉS A KAÁN KÁROLY TERMÉSZET-és KÖRNYEZETISMERETI VERSENY VÁRMEGYEI DÖNTŐJÉN

2023.04.19, 10:15

Szépen szerepeltek 2024.04.14-én a hatalmas mezőnyben kis biológusaink. Büszkék lehetünk rájuk.

Az 5. osztályosok vármegyei döntőjén 47 versenyző közül 3. helyezést ért el Gáti Janka és 5. helyezést László Dóra. Rajtuk kívül még Baksa Kristóf is szépen szerepelt. Mindhárman 5.a osztályos tanulók.

A 6. osztályosok mezőnyében 50 tanuló mérte össze tudását. Megyei 3. lett Nagy Zsombor László, 6.a osztályos tanuló, aki eddig is bizonyította sokoldalúságát, hiszen nagyon sok versenyen szépen szerepel.

Gratulálunk a diákjainknak! 

 


Programajánló!

2023.04.19, 09:16

Szent György napi családi délután a Bodorkával.
IDŐPONT: 2023. ÁPRILIS 23.