HírekTENISZ HÍREK – AZ EMELT SZINTŰ TENISZOKTATÁS ÚJABB EREDMÉNYEI

2022.03.01, 14:07

A jól sikerült januári verseny után újabb gyermek teniszversenyt rendeztek Nyíregyházán. Iskolánkat az alábbi diákok képviselték: Hermann Nándor (3.a), Gáti Janka és Sólyom Ádám (4.a), Pinczés Emese, Pinczés Eszter és Pákozdi László (4.b).

Gáti Janka két versenyszámban is elődöntőbe jutott, és harmadik helyen végzett. Mindenki szépen szerepelt. Látszódik a versenyzőink játékán, hogy iskolánkban emelt szintű teniszoktatás folyik, hisz versenyről versenyre egyre szorosabb mérkőzéseken izgulhatunk értük.

Gratulálunk diákjainknak és Árgyelán László teniszedzőnek!

A következő torna Berettyóújfaluban lesz megtartva, várhatóan március 26-án a Kórház teniszpályáin, melyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! Szurkoljunk együtt diákjaink győzelméért!

 

 

 


Szép Magyar Beszéd verseny – oklevelek

2022.02.25, 08:02

A „Szép Magyar Beszéd” verseny városi és város környéki fordulója az 5- 8. évfolyamos tanulók számára 2022. február 8-án 14.00 órától került megrendezésre Berettyóújfaluban.
A Kazinczy-díj Alapítvány- Péchy Blanka emlékére Kuratóriumától megkapták az okleveleiket a helyezést elért tanulóink. Szeretettel gratulálunk ezekhez a szép eredményekhez!
Iskolánk tanulói közül a 7-8. évfolyam kategóriában második helyezett lett Frank Eszter 8.a osztályos tanulónk. Az 5-6. évfolyamosok között első helyezett lett Nagy Zsombor László (5.a), második helyezett lett Frank Debóra (6.a), harmadik helyezett lett Csikortás Roland Krisztofer (5. a).
Bízunk benne, hogy az elkövetkező években a 7-8. évfolyamos diákjanink között lesz olyan, aki eljut majd a Regionális Fordulóba (Dunától keletre eső megyék).
Felkészítőik: Cseke Szilvia és Dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter
 
 


Múzeumpedagógiai foglalkozások 2022

2022.02.17, 15:24

A mai napon a 2.b osztályos tanulóink készítettek farsangi busó bábokat.

 


Múzeumpedagógiai foglalkozások

2022.02.16, 15:43

Ma a 2.a osztályos tanulóink készítettek farsangi busó bábokat.

 


Múzeumpedagógiai foglalkozások

2022.02.15, 15:58

Az 1.a és 4.b osztályos tanulóink farsangi busó bábokat készítettek.

 


NYELVI ONLINE VERSENY

2022.02.15, 10:28

A Berettyójfalui Arany János Gimnázium tavaly októberben angol nyelvi online versenyt hirdetett általános iskolások számára. A négyfordulós, országismereti feladatokat tartalmazó versenyen - amelyre iskolánk több tanulója is benevezett – sok szép eredmény született.  Szilágyi Laura, 8. osztályos tanuló II. helyezett, Machán Mira 7. osztályos tanuló III. helyezett lett. Ők értékes tárgyjutalomban részesültek.  Sass Petra  IV. , Vágner Ágota pedig  VI. helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 


SIKEREK TENISZ KUPÁN

2022.02.15, 09:43

A József Attila Általános Iskolában már 2. éve tanulnak a gyerekek teniszezni. A teniszórák ingyen, a napirendjükbe épülnek be. Az ügyesebb diákok már versenyen is kipróbálhatják tudásukat. Ennek eredményeként most sikeresen szerepeltek diákjaink a Nyíregyházán megrendezett farsangi tenisz kupán. Minden induló diákunk éremmel tért haza. A narancs pályán Sólyom Ádám ezüstérmet szerzett, Pinczés Eszter pedig bronzéremmel gazdagodott. A zöld pályán a bronz mérkőzést két diákunk játszotta, aminek eredménye az lett, hogy Pákozdi László nyakába került a bronzérem, és Sólyom Ádám 4. lett. Ugyanebben a mezőnyben Pinczés Eszter a 7. helyen végzett. U12-ben Pákozdi László 4., Gáti Janka 5. helyezést ért el. U14-ben Gáti Janka ezüstérmet szerzett.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez, és köszönjük Árgyelán László teniszedző felkészítő munkáját!ORSZÁGOS 5. HELY - Büszkék lehetnek magukra a lányok

2022.02.15, 08:32

Budapesten, a Kozma István Birkózó Akadémián rendezték meg február 12-13-án a Grundbirkózó Diákolimpia Országos Döntőjét. Ebben az évben 132 csapat 1363 kisbirkózója kezdte meg a mérkőzéseket egymással. A januári elődöntőt iskolánk II. korcsoportos lányai az I. hellyel zárták. A gyerekek nagy izgalommal várták az országos megmérettetést. Az országos versenyt heteken át tartó felkészülés előzte meg. Az ünnepélyes megnyitón felsorakozott a 23 döntős csapat az ország minden szegletéből. A zászlók felvonása után esküt tettek a kisdiákok. A nap folyamán kemény és nagyon izgalmas meccseken bizonyítottak tanulóink. A csapattársak harsány biztatással szurkoltak egymásnak. Iskolánk csapata az országos V. helyen végzett. A csapat tagjai: Zákány Nóra, Gáti Janka, Füle Csenge, Pallag Luca, Daróczi Emma, Tütös Krisztina Alexandra, Iliszi Bianka, Góz Viktória, Lakatos Lia, Frank Naomi. Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Köszönjük szépen Berde Lászlónak a felkészítésben nyújtott segítséget, a Szülőknek pedig a  támogatást!

„A küzdelem maga a  győzelem!”

   


„Szép Magyar Beszéd” verseny

2022.02.10, 10:46

 A „Szép Magyar Beszéd” verseny városi és város környéki fordulója az 5- 8. évfolyamos tanulók számára 2022. február 8-án 14.00 órától került megrendezésre Berettyóújfaluban.

Iskolánk tanulói közül a 7-8. évfolyam kategóriában második helyezett lett Frank Eszter 8.a osztályos tanulónk. Az 5-6. évfolyamosok között első helyezett lett Nagy Zsombor László (5.a),   második helyezett lett Frank Debóra (6.a), harmadik  helyezett lett Csikortás Roland Krisztofer (5. a). További tanulóink is emléklappal, szép ajándékokkal és egy nagyszerű élménnyel lettek gazdagabbak: Frank Hanna (5.a), Szőllősi Loretta (5.a), Cséki Emma (6.a). Köszönjük a Nadányi Zoltán Művelődési Háznak a szervezést, illetve a zsűri munkáját, jótanácsait.

 Péchy Blanka érdemes művész, a Kazinczy-díj alapítója a Kazinczy-versenymozgalmat kiterjesztette az általános iskolás korosztályra is. Ez a versenyforma az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. Ezt iskolánk pedagógusai is fontosnak tartják, szívükön viselik, hogy diákjaik szépen és helyesen beszéljenek. Az idei versenyre Cseke Szilvia és Dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter magyar szakos tanáraink készítették fel a tanulóinkat.

„Várható, hogy egyre többen fölismerik: nagyobb érték társainkkal kifinomultabb kapcsolatban élni, mint az emberi tényezőt feledve az anyagi érdekek önző elsőbbségét hirdetni. A társainkkal megromlott viszonyt a nyelvhasználat eszközeivel javíthatjuk meg. Így függ össze a beszédkultúra életünk minőségével. Ha nem sajnáljuk a jó szót egymástól, ha tudunk köszönni, ha nehéz helyzetben is megválogatjuk szavainkat, s nem engedjük megnyilatkozásainkat eldurvulni, kedvező visszhangra számíthatunk. Az önfegyelemmel formált, mások érzékenységére is figyelő beszédmód lelki orvosság lehet, s elviselhetőbbé teszi gondjainkat, bajainkat.” / Kováts Dániel: Ahogy élünk, úgy beszélünk?/