Hírek



Farsangi buli a Retroban

2024.02.26, 07:19

Iskolánk 6.b osztálya egy vidám hangulatú bowlingozással töltött el egy kellemes délutánt a Retroban. Finom hambit és sült krumplit ettünk, majd desszertként jöhetett a hagyományos farsangi fánk, finom lekvárral. Nagyon jól éreztük magunkat!


Bűvész műsor

2024.02.25, 11:37

Február 22-én Hegyaljai Sándor bűvész érkezett hozzánk délután. A kis tornateremben került megrendezésre a műsor, ahol iskolánk alsó tagozatos diákjai vettek részt. Izgalmas bűvészmutatványokat láthattunk a színpadon, ahová egy-két kis diákunk is felmehetett, és segíthetett, kipróbálhatta a bűvész eszközeit, és a varázspálcáját is.

Mindenki nagyon élvezte az előadást, nagyokat nevettünk, kicsik-nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt.

Köszönjük szépen Hegyaljai Sándor bűvésznek!

 


EZÜSTÉRMES RÖPLABDÁSAINK

2024.02.23, 10:20

A Körzeti Diákolimpián lány röplabda csapatunk szoros küzdelemben az előkelő második helyet szerezte meg. Gratulálunk nektek, és köszönjük a munkátokat!!

A csapat tagjai: Csábri Zita Orsolya, Csarkó Csenge, Fülöp Judit, Hadobás Anna Luca, Kovács Boglárka, László Noémi, Nagy Maja Hanna, Rácz Lilla Dorina és Szűcs Lilien 8. osztályos tanulóink! A csapat kísérője Szatmári Tamás pedagógus.

  


RÁCZ KINGA ÚSZÓSIKEREI NEMZETKÖZI VERSENYEN

2024.02.23, 10:14

2024. február 17-én rendezték meg az V. NVSC Nemzetközi Úszóversenyt Nyíregyházán 300 versenyző részvételével. Kinga, 7.a osztályos tanulónk 50 m gyorsúszásból 3. helyezést ért el, 100 m hátúszásból 4. helyet, és 50 m hátúszásból 5. lett, és sikerült megúsznia a nála 2 évvel idősebbek országos bajnokságához szükséges serdülő OB szintidőt.

Nagy szeretettel gratulálunk ezekhez a szép eredményekhez és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

 


ISMÉT ORSZÁGOS DÖNTŐBEN MATEMATIKÁBÓL 3 DIÁKUNK

2024.02.23, 09:30

Varga Tamás Matematikaverseny vármegyei fordulóján a következő eredmények születtek:

8. osztály 1. kategória:  I. helyezett BRICZKY BALÁZS ZSOLT (8.a)

                    Felkészítő pedagógus: Szakáll Ferencné

                                    II. helyezett MOLNÁR TÜNDE (8.b)

                     Felkészítő pedagógus: Gyulai Andrea

7. osztály 1. kategória: III. helyezett NAGY ZSOMBOR LÁSZLÓ (7.a)

                     Felkészítő pedagógus: Szakáll Ferencné

Ezzel a kiemelkedő eredménnyel továbbjutott mind a három tanulónk az országos döntőbe. A  szerzett pontok alapján a 8/1. kategóriában Tünde és Balázs képviseli Hajdú-Bihar vármegyét. A 7/1. kategóriában három tanuló képviseli vármegyénket, akik közül az egyik Zsombor.

Gratulálunk ehhez a szép eredményhez! Sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőre!

Köszönjük szépen a szülők segítségét!

 


Siker az országos angol versenyen

2024.02.23, 08:39

A FAMOUS PEOPLE országos angol nyelvi projektversenyen az 5.a osztályból három tanulónk ért el kiemelkedő eredményt.
Demény Zsófia és Zákány Bella Rozi csapata Junior-1 (A2) korcsoportban 1. helyezett lett.
Mansour Katrina Teens (B2) korcsoportban 7. helyezett lett.
Kiváló teljesítményükhöz szeretettel gratulálunk!
 
 
 

Honfoglaláskori múzeumpedagógia

2024.02.20, 12:33

3. a és 3. b osztályos tanulóink egy rendhagyó irodalom óra keretein belül a honfoglalás témakörét bemutató múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek részt, melynek segítségével még alaposabban megismerkedhettek ennek a korszaknak a jellegzetességeivel, érdekességeivel. Honfoglaló eleink életmódjának játékos felidézését a felpróbálható viseletek tették a gyerekek számára abszolút élvezhetővé.


A foci csapatjáték

2024.02.19, 07:44

A foci csapatjáték, nem pedig egyszemélyes. Csapatként győzünk, és minden játékos jobb egy igazi csapat részeként. (Fernando Torres)

Erre a csapatszellemre nevel a Szentpéterszegi Sport Club, mely tavaly júliusban kezdte meg gyerekfoci foglalkozásait Jani bácsi vezetésével. A gyerekek annyira megkedvelték ezeket a nyári foci edzéseket, hogy végül ősztől szervezett formában folytatták. Megalakultak az U7, U9, U11 és U13 utánpótlás csapatok. A csapatokban fiúk és lányok vegyesen játszanak.

U7, U9 és U11 csapatok a Bozsik Egyesületi Programba neveztek, míg az U13 a megyei bajnokságba. A gyerekek szépen helyt állnak a versenyeken, tartják a lépést a tőlük sokkal rutinosabb csapatokkal is, annak ellenére, hogy nyáron még teljesen kezdők voltak.

A Szentpéterszegi SC-t nagyon sok diák gazdagítja iskolánkból is.

Első osztályból, U7 korosztályban Góz Zsófia.

Harmadik osztályból, U11 korosztályban Szilágyi Blanka és Nagy Noel Csaba. Noel ugyan még csak 2023 júliusa óta focizik a Clubnál, de már októberben elnyerte a „legszebb csel és játékért” járó különdíjat.

Negyedik osztályból, U11 korosztályban Kovács Máté.

Hatodik osztályból, U13 korosztályban Góz Viktória és Szilágyi Gergő.

További sikeres mérkőzéseket, győzelmeket kívánunk a Clubnak és diákjainknak!

  


Újabb DIFE sikerek! Gratulálunk a gyerekeknek, gratulálunk Máté József vezetőedzőnek!

2024.02.19, 07:33

Derecske Városi Sportcsarnok.
Dupla győzelem az ötödik fordulóban.
 
Játékosok:
Szőke Tamara, Dávid Emma, Técsi Anna, Bíró Marcell, Bíró Gergő, Aranyi Ádám, Balázs Roland, Rácz-Pallás Ábel, Végh Balázs, Daróczi Attila, Nagy Zsombor
 
Máté József vezetőedző:
 
Első mérkőzésünket a Nyírpazonyi KE csapatával játszottuk. Ez a mérkőzés igazi hullámvasút volt a csapat számára. Nagyon sokat és nagyot küzdött a csapat azért, hogy megszerezzük ezt a nagyon értékes győzelmet. Büszke vagyok a gyerekekre!
 
Második mérkőzésünket a nagyon szimpatikus Zsákoló Zsiráfok Nagykálló csapatával játszottuk. Több lehetőséget tudtam adni a csapat fiatalabb játékosainak akik éltek ezzel és nagyon szép győzelmet arattunk.
 
Összességében elégedett vagyok a gyerekekkel. Külön öröm számomra, hogy ezen a hétvégén csapatunk minden tagja szerzett pontot.
 
Köszönjük a szülőknek, hogy elkísértek minket és biztatták a csapatot.
 
Hajrá Berettyóújfalu!
Hajrá DIFE!