HírekHortobágyON regionális verseny

2022.05.16, 14:20

 

Május 16.-án rendezték meg a HortobágyON regionális versenyt ahol Sass Petra 7.a osztályos tanuló a kiváló 1 helyezést érte el.

A versenyre nem csak az országból de még a határon túlról is érkeztek versenyzők.  A pásztorélet és egyéb néphagyományok mellett a Hortobágy élővilágát is ismerni kellett . A verseny legnehezebb része a madár ismeret volt azonban Petra ezt a részt is kiválóan megoldotta.

A szép eredményhez gratulálunk.

 


„SZÜLŐFÖLDEM - BIHARORSZÁG”- honismereti vetélkedő 1. helyezés

2022.05.16, 14:18

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával a Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola idén  27. alkalommal rendezte meg a „Szülőföldem-Biharország” honismereti vetélkedőt Biharkeresztes város és vonzáskörzete, valamint a határon túli magyar iskolák számára.

A versenyen iskolánk csapata 1. helyezést ért el. A csapat tagjai Frank Hanna, Szőllősi Loretta és Müller Bálint 5.a osztályos tanulók, felkészítőjük Dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter.

Nagy szeretettel gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítőjüknek!

 


Olvasóversenyen vettek részt alsós diákjaink

2022.05.12, 12:06

Körtvélyesi Ádám (1.a) és Körtvélyesi Viktor (3.b) a HEBE kft. által szervezett országos téli olvasóversenyen vettek részt egyéni kategóriákban, ahol Ádám 4. helyezett, Viktor pedig 3. helyezett lett.

Az olvasóverseny célja, hogy az alkotó szellemű gyermekeknek nyújtson szórakoztató időtöltést és eltudjanak a résztvevők merülni egy –egy műben alaposabban. Két forduló során kreatív feladatokon keresztül egy rendkívüli olvasónapló által dolgozták fel a fiúk a megjelölt könyveket. Az elsősök Nyulász Péter:  A hosszúfülűek kincse, a harmadikosok Wéber Anikó: Visszhangország című művét dolgozták fel.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 


ÚJABB SIKEREK A TÁNCPARKETTEN

2022.05.12, 11:59

Mózsik Boglárka 6.a osztályos tanuló a 2022. évi MTMSZ Magyar Bajnokságon 1. helyezést ért el a következő számokban:

1. Fantasy formáció gyerek

2.Dance show formáció

3.Fantasy csapat gyerek

 


4 DIÁKUNK ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTT AZ ALAPMŰVELETI MATEMATIKAVERSENYEN

2022.05.11, 10:07

Az alapműveleti matematikaversenyen a 4 alapművelet ( összeadás, kivonás, szorzás, osztás) tudása és használata áll a középpontban. Ez az a tudás, melyre élethosszig szükségünk lesz. Akkor is, amikor már megfeledkezünk a Pitagorasz-tételről, a logaritmusokról. Vigyor Vigyor Vigyor

Az alapműveletek magas szintű használatának eredményeként 4 diákunk is bejutott az országos döntőbe, melyet Marcaliban rendeznek meg 2022. május 21-én.

AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTT DIÁKOK: DOMOKOS ZALÁN (6.a), MOLNÁR TÜNDE (6.b), BRICZKY BALÁZS ZSOLT (6.a), SZŰCS LÁSZLÓ (8.a)

De, nemcsak rájuk vagyunk büszkék, hanem mindazon tanulóra, akik szépen helytállak ezen a versenyen.

Külön elismerés illeti a diákokat felkészítő pedagógusokat: Szakáll Ferencnét, Gyulai Andreát és Dr. Lingvayné Bánszki Andreát.

Köszönettel tartozunk a szülőknek is folyamatos támogatásukért, illetve azért, hogy vállalták, hogy elviszik az országos döntőbe a gyerekeket!

A RÉSZLETES EREDMÉNYEK  A KÖVETKEZŐK:

4. osztály: 69 indulóból

10. Bundik Ádám 31 pont

15. Kapás Bálint 27 pont

30. Góz Viktória 22 pont

45. Megyaszai Antal 14 pont

60. Kogyilla Roland 10 pont

5. osztály: 115 indulóból

1. Nagy Zsombor László 38 pont (1 ponttal maradt le az országos döntőről)

20. Rácz Kinga 21 pont

6. osztály: 56 indulóból

1. Domokos Zalán 48 pont

2. Molnár Tünde 44 pont

3. Briczky Balázs Zsolt 43 pont

8. osztály: 58 indulóból

1. Szűcs László 37 pont

 


Énekelj az erdőben!

2022.05.10, 08:17

Iskolánk 3.a osztálya részt vett az Énekelj az erdőben elnevezésű nemzetközi projektben.

 

 


Első helyezések a „BIBLIA-a világ legolvasottabb könyve” országos versenyen

2022.05.06, 12:36

Iskolánk diákjai közül Körtvélyesi Viktor (3.b osztály) és Nagy Zsombor László (5.a osztály) is a 2022 januárjában HEBE Kft. által megrendezett „Biblia - a világ legolvasottabb könyve” egyfordulós országos projektversenyen saját kategóriájukban (Körtvélyesi Viktor a 3-4. osztályos, Nagy Zsombor László 5-6. osztályos kategória) ELSŐ helyezést értek el, így ajándékcsomagot és oklevelet kaptak.

A Biblia- a világ legolvasottabb könyve versenyen egy feladatsort kellett megoldani irodalmi, képzőművészeti, történelmi és közvetlenül a Biblia felépítésére, tartalmára vonatkozó feladatokból, majd különböző  projektmunkát kellett készíteni (Nóé bárkája, Betlehem, zarándoklat). A fiúk nagyon alaposan és pontosan oldották meg a feladatsorokat.

Mentoruk: Körtvélyesiné Bokross Eszter

Eredményükhöz szeretettel gratulálok!

 


Siker a Wing Chun versenyen

2022.05.06, 12:34

Csatári Aliz 2.a osztályos tanulónk 3.helyezett lett az Első Magyar Wah Ngai Wing Chun Kuen versenyen.
 
Szeretettel gratulálunk neki!
 
 


Sikerek Olaszországban

2022.05.05, 13:23

Józsa Kristóf, iskolánk 4. a osztályos tanulója és a debreceni Olasz Focisuli tagja, április végén egy kétnapos focitornán vett részt a Garda-tó partján, Bardolinoban. A fiúk ezen a megmérettetésen 24 focicsapat (magyar, osztrák, olasz) között mutathatták meg rátermettségüket, ahol a négy magyar csapat közt a rangos 1., összesítésben pedig 7. helyet szerezték meg.

Ez a két nap igazán tartalmasan telt számukra, hiszen a focitorna mellett Olaszország közeli nevezetességeit is megtekintették; így pl. Veronában a csodálatos Shakespeare dráma nevezetes erkélyét is meglátogatták, ahol a szülők meséltek nekik Rómeó és Júlia szerelmi történetéről.

„Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre.” (Fehér Miklós)

Szeretettel Gratulálunk Kristóf!

 


AZ ÉV ZENÉSZE VERSENY HELYEZETTJEI

2022.05.05, 12:17

AZ ÉV ZENÉSZE VERSENY HELYEZETTJEI

Tagiskolánk, a Bihari Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte az Év Zenésze Versenyt, melyen tanulóink az alábbi helyezéseket érték el. Szeretettel gratulálunk nekik és pedagógusaiknak!

 

Az Év Zenésze: Balog Aliz Boglár – hegedű, Felkészítő tanár: Herczegfalvi Zoltán

 I.                  korcsoport   

2.      hely: Beke Zoé Vanda – ütő   (1.b)

3.      hely: Kari Lilla – fuvola  (2.a)

 II.                korcsoport

1.      hely: Hodosi László – kürt (3.a)

2.      hely: Kapás Bálint – ütő (4.b)

Különdíj: Balog Leila – klarinét (3.b)

              Nagy Dóra – zongora (3.b)

 III.              korcsoport

1.      hely: Frank Debóra – zongora (6.a)

2.      hely: Cséki Emma – zongora (6.a)

3.      Varga Lia – ütő (6.a)

Különdíj:    Frank Hanna – zongora (5.a)