HírekKIRÁNDULÁS A HORTOBÁGYRA

2023.10.19, 08:33

2023. október 18-án szép őszi napra ébredtünk. A környezetvédelmi hetek keretében felső tagozatos diákjaink az iskola biológia tanáraival ellátogattak a Hortobágyra. Először pusztaszekerezés programon vettek részt, ahol megismerték a gyerekek az őshonos állatainkat, a szürke marhát, a rackajuhot, a házi bivalyt. Megtudták a diákok, hogy a bivaly "bivalyerős" és tejéből készül a mozzarella. Megtanulták, hogy mik azok a seggen ülő hodályok. Részük lehetett a híres pusztaötös lovasbemutatóban. Ezután egy hatalmas sétát tettek a hortobágyi halastavaknál, ahol idegenvezetővel csodálhatták meg a vízivilág madarait, a nyári ludat, a kis kárókatonát, a szárcsát, a nagy kócsagot, a dankasirályt, és még számos madarat, de sok információt hallottak az itt élő halakról is.

 


Aktív Iskola program

2023.10.17, 23:35

Büszkén jelentjük be, hogy mi is ott vagyunk a 300 iskola között, akik részt vesznek az Aktív Iskola programban! Nevetés #aktíviskola

 


ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTT 8.-OS CSAPATUNK A BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENYEN

2023.10.17, 09:50

Iskolánk tanulói évek óta sikeresen vesznek részt nívós matematika versenyeken. Ebben az évben az első ilyen megmérettetés volt a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója, melyen iskolánkból három csapat vett részt. Az erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

8.-os csapat: 25 induló csapatból 1. hely. Ezzel az eredménnyel továbbjutottak tanulóink az országos döntő írásbeli fordulójára, melyet 2023. november 17-én rendeznek meg Hajdúböszörményben.

Csapattagok: Briczky Balázs Zsolt 8.a
                      Domokos Zalán 8.a
                      Molnár Tünde 8.b

                      Nagy Zsombor László 7.a

Felkészítő pedagógusok: Szakáll Ferencné, Gyulai Andrea 

3.-os csapat: 47 induló csapatból 10. hely
Csapattagok: Lakatos Marcell 3.b

                      Megyeri Orsolya 3.b

                      Nagy Máté Gyula 3.a

                      Szabó Dominik 3.b

Felkészítő pedagógusok: Némethné Kiss Marietta, Gere Kata

4.-es csapat: 56 induló csapatból 18. hely
Csapattagok: Frank Rebeka 4.a

                      Gál Tamás 4.a

                      Kari Lilla 4.a

                      Munkácsy Zalán 4.a

Felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek! Sok sikert kívánunk a továbbjutott csapatnak!

    


Mackó kiállításon a 3.b

2023.10.13, 14:18

A 3.b osztály a Városi Könyvtárba látogatott el, ahol részt vettünk a mackó kiállításon. Margó néni bevezetett minket a mackók világába. Megtudtuk mikor készült az első játékmackó, megnéztük és megöleltük a régi, az új, a puha, a kicsi és nagy mackókat. Megtudhattunk sok mindent nem csak a játékmackókról, hanem az igazi vadon élő medvékről is.
Megnéztünk egy diafilmet, ami természetesen kis medvebocsokról szólt.
Végül egy kézműves foglalkozás következett. Mi mást készíthettünk volna? Egy macit. Zavarban van
 
Köszönjük szépen Margó néninek, hogy elkalauzolt minket a mackók világába! Zavarban van
 
 


CSAMANGÓ ZOLTÁN országosan és nemzetközileg is ismert junior handler

2023.10.13, 11:48

Csamangó Zoltán iskolánk 7.a osztályos tanulója, aki kutyáival sikert sikerre halmoz a különböző országos és nemzetközi versenyeken.

Első mopsz kutyájuk 2009-ben került Zoliékhoz. Ő nagyon megszerette ezt a fajtát, természetét és intelligenciájukat  majd 2015 -től már saját ,az FCI által elismert mopsz kennelük volt.

Kicsi korától már nagyon sokat foglalkozott a kutyusaikkal.

2021 január  elejétől kezdte a junior handling elméleti és gyakorlati tananyagát elsajátítani a Kistokaji kutyasuliban, minden pénteken heti 5-6 órában.

Ekkortól tagja a Magyar Ifjúsági és Kutyás Sport Egyesületnek .

Első nemzetközi megmérettetése 2021. június 8-án volt Komáromban , ahol a junior handling első korcsoportjában rögtön a dobogó 2.  fokára állhatott  ekkor még csak 10 éves volt Zoli ! Budapesten Európa bajnokságon 2021.december 31-én 2. helyezést ért el.

Kutyájával, Szentmárton Szépe Happykével 8 hetes kora óta gyakorlója a ringdresszúra és junior handling kötelező elemeit !

 2023 júniusában kapott egy platina színű amerikai cocker spánielt Spiket Jelenleg az ő felkészítése folyik , a nyári Sárvári Junior Handler táborba már mindkét versenytársa vele ment felkészülni!

2023 szeptemberében  Székesfehérvár - Agárdon 2 napos nemzeti versenyen 3. helyezést ért el,pár nappal később Kecskemét -Jakabszálláson 3 napos nemzetközi versenyen vett részt, ahol különböző kategóriákban 1., 3., és 4. helyezett lett.

 2023. szeptember 29-én Derecskén 2x nemzeti versenyen indult, ahol első helyezéseket ért el, valamint Szentmárton Szépe Wanda címével kennelük BRONZKOSZORÚS MESTERTENYÉSZET  címet is megkapta.

2023 októberében Komáromban A 3xCACIB Nemzetközi Kutyakiállitáson volt Zoli, mely nagyon eredményesre sikerült, hiszen  JUNIOR Handlerkent szombaton 4., míg vasarnap 1. helyezést ért el.

Októberben Szerbiában és Romániában 3 napos nemzetközi kiállításokon fog részt venni Zoli,  és gyűjti a kvalifikációs pontjait az Európa- és Világkiállításra ! 

Nagy szeretettel gratulálunk Zolinak a kutyás sikereihez! Jó felkészülést és sikeres versenyeket kívánunk Zolinak, aki nemcsak sikeres junior handler, hanem szorgalmas, jó tanuló, tisztelettudó diákunk is.

 


1.HELYET ÉRT EL ISKOLÁNK A KOMPLEX SPORTNAPOKON

2023.10.12, 10:22

A Bihari Természetbarát Egyesület szervezésében 3 héten át mérte össze erejét Berettyóújfalu 5 általános iskolája.

Az 5., a 6. és 7. osztályosok csapata mérte össze erejét váltófutásban, kerékpározásban, kötélhúzásban, kosárra dobásban.

Az 5. osztályosaink 1. helyen, a 6. és 7. osztályosaink 2. helyen végeztek. Ezzel összesítésben a város iskolái között 1. helyen végeztünk.

Csapattagok:

5.osztály: Daróczi Emma, Frank Lídia, Jenei Bendegúz, Nagy Ádám, Szilágyi Lajos

6. osztály: Gáti Janka Méhes Annamária Józsa Kristóf, Megyaszai Antal, Sólyom Ádám

7. osztály: Csősz Zoltán, Müller Bálint, Mező Armandó, Nagy Emese, Patyán Dóra

Szeretettel gratulálunk! Köszönjük Herczeghné Balázsi Gyöngyi és Dr. Lingvayné Bánszki Andrea pedagógusok munkáját!

 

    

  

 

 


BERETTYÓ PÁROS TENISZVERSENY

2023.10.11, 15:03

2023.10.07-én páros teniszverseny került megrendezésre Berettyóújfaluban. Iskolán több tanulója is szép eredményeket ért el.

Eredmények: U14 nyílt párosban 1. hely: Pákozdi László (6.a) -Sólyom Ádám (6.a); 2. hely: 2.Hermann Nándor (5.a) - Nagy Rikárdó (5.a); 3. hely: Gáti Janka (6.a) – Pinczés Emese

U.10 nyílt párosban: 1. hely Kovács Miklós (4.b); 2. hely: Nagy Valentina (4.a); 3. hely: Szilágyi Botond (4.b) és Szatmári Balázs (3.b)

Szeretettel gratulálunk a gyerekeknek és Árgyelán László teniszedzőnek!

       


Nagy Bajnóca Népdalkör Nagydíjasai

2023.10.09, 12:00

A Nagy Bajnóca Népdalkör tagjaként Zákány Nóra, 6.b osztályos és Veszprémi Krisztina 7.a osztályos diákunk a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén, Budapesten Nagydíjas lett!

Szeretettel gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Turzó Boglárkának!

 


„A mese nem más, mint a gyermeki szemmel látott világ”

2023.10.06, 19:07

Szeptember 30.: a népmese napja. Ennek a napnak a legfőbb célja, hogy meseszerető gyerekek és felnőttek megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Így tette ezt iskolánk is, ahol a népmese napját megelőző héten is és utána is „mesemaratonon” vettek részt diákjaink, valamint az alsó tagozatos kisdiákok számára különböző meséket adtak elő a felső tagozatos nagydiákjaink.

A 3.a és 3.b osztály  a magyar óra keretein belül a Bodorka Népmesepontba látogatott el mesefoglalkozásra, ahol a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című magyar népmeseélményén keresztül gazdagodhattak az alkotás és a játék élményével is.